top of page

Yücelen Muğla Hastanesi'nde Düzenlenen Dünya Diyabet Günü Etkinliği ve Bilgilendirme Konferansı



Yücelen Muğla Hastanesi İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Dr. Şahin AYDIN ve Diyetisyen Özlem Koşar tarafından halka yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Yücelen Hastanesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.

‘Dünya Diyabet Günü’ nedeniyle açıklama yapan Dahiliye Uzmanı Dr. Şahin Aydın, “Günümüzde 425 milyondan fazla insan diyabetle yaşamaktadır. Fiziksel aktivite, sağlıklı ve dengeli beslenme, sağlıklı yaşam ortamı ile Tip 2 diyabete yakalanma riski büyük oranda önlenebilir. Diyabetin komplikasyonlarını önlemek ve sağlıklı sonuçlara ulaşmak için erken tanı ve tedavi önemlidir. Tüm aileler diyabet hastalığından potansiyel olarak etkilenmektedir. Bu nedenle her tür diyabet için belirti ve risk faktörleri hakkında farkındalık erken teşhis etmede hayati öneme sahiptir” dedi.


Diyetisyen Özlem Koşar yaptığı sunumunda “ Diyabetik Beslenme” düzenini anlatırken; Dünya Diyabet Günü’nün simgesinin mavi halka olduğunu vurguladı. Mavi rengin sağlıklı bir yaşam umudunu, halkanın ise hastalığa karşı kurulan küresel dayanışmayı temsil etiğini belirten Koşar; , “Bugün bu umuda, neredeyse bir bulaşıcı hastalık gibi yayılan bu hastalığa karşı birlik olmaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız var” dedi. Uluslararası Diyabet Federasyonu’nun tahminlerine göre, dünyada yirmi yıl sonra 642 milyon kişinin diyabetli olacağına dikkat çekiliyor Ülkemizde de görülme sıklığı giderek artan diyabet, yetişkinlere ve çocuklara yönelik tehdidini her geçen gün büyütüyor” diye konuştu.


Ayrıca günün anlam ve önemi nedeniyle tüm Yücelen Hastaneler Grubunda ( Muğla- Ortaca Marmaris )’te vatandaşlara yönelik bilgilendirme, diyabet ölçüm stantları kurularak ücretsiz şeker ve vücut yağ analizi ölçümü yapıldı.


Etkinlik sonunda konferansa katılan kişiler arasında çekiliş düzenlenerek, katılımcılara hastane bünyesinde hazırlanan çeşitli hediyeler verildi.




Comentarios


FİYAT BİLGİSİ ve RANDEVU İÇİN NUMARANIZI BIRAKABİLİR  UZMANLARIMIZA SORU SORABİLİRSİNİZ

Dosya Yükle
bottom of page
WhatsApp Entegrasyonu