top of page

Yücelen Hastaneler Grubu: Obezite Cerrahisi Toplantısı ve Sağlık Turizminin Önemi



“ Obezite Cerrahisi ” İngilizce Anlatıldı

Turizminin gözde merkezleri arasında olan Dalyan – Dalaman – Ortaca destinasyonunda sağlık turizmi alanında yaptığı çalışmalarla ön plana çıkan Yücelen Hastaneler Grubu’nun “ obezite cerrahisine ” yönelik ilk toplantısı bölgede yaşayan yabancılarla Ortaca Yücelen Hastanesi’nde gerçekleştirildi.

Hastane Başhekimi Op.Dr. Alper Boz’un sunumu ile başlayan bilgilendirme toplantısı, Diyetisyen Ebru Daşgın ve Psikolog Yasemin Arslan Sürücü’nün de sunumlarıyla devam etti.

“Coffe Break” arasında sağlıklı beslenmenin hayatımızın mottosu olması amacıyla hazırlanan ikramlar misafirler tarafından oldukça beğenildi.

Obezite Cerrahisi

Gerçekleştirilen cerrahi işlemleri de anlatan Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Alper Boz; Obezite dünya çapında büyük bir salgın. Hastalıklı obezitenin tek tedavi şansı ise cerrahi operasyonlardır. En sık uygulanan operasyonlar altın standart dediğimiz mide baypassı ve tüp mide ameliyatıdır. Hastaneler Grubumuzda bu ameliyatlar yapılabilmektedir. Obezitenin tansiyon, diyabet, karaciğer yağlanması gibi metabolik hastalıklar ile beraber astım, uyku apnesi, safra kesesi taşı oluşumu, reflü, kalp ve damar hastalıkları gibi çok rahatsızlığa neden olduğunu belirterek, “Beden kütle indeksi 40 ve üzeri olan ve beden kütle indeksi 35 ve üzeri olan, bunun yanında diyabet, kolesterol, hipertansiyon, eklem hastalıkları olan, daha önce diyet girişimlerinde bulunmuş ama sonuç alamamış hastalarda ise obezite cerrahisi öneriyoruz” dedi.


Türkiye Sağlık Turizmi’nin gözdesi

Yabancı hastaların tedavi için Türkiye’yi seçtiklerini vurgulayan Op.Dr. Alper Boz , “Almanya, Fransa’dan, İngiltere, Rusya, Kazakistan’dan gelen birçok hastamızı sağlığına kavuşturduk.

Hastaların kilolarından kurtulma isteği, hayat şeklini ve beslenme alışkanlıklarını değiştirme isteği, operasyonun başarısı kadar önemlidir diyerek konuşmasını sonlandıran Op.Dr. Alper Boz’un geçmiş dönem hastalarından Svetlana Borzenkova obezitenin insan sağlığını ve psikolojisini derinden etkileyen ciddi bir sağlık sorunu olduğunu, verdiği 24 kiloyla kendisini kuş gibi hafif hissedip, mutlu olduğunu belirtti.

Seminer sunumları sonrasında yapılan çekiliş katılımcılar ve hastane çalışanları arasında renkli dakikalar yaşanmasına neden oldu.

Obezite Cerrahisi

Obezite Cerrahisi


Comentários


FİYAT BİLGİSİ ve RANDEVU İÇİN NUMARANIZI BIRAKABİLİR  UZMANLARIMIZA SORU SORABİLİRSİNİZ

Dosya Yükle
bottom of page
WhatsApp Entegrasyonu