top of page

Sağlıklı Büyüme ve Gelişim İçin Bilinçli Beslenme: Dr. Güneş Ermumcu İle Yücelen Hastaneler Grubu Öğrenci Buluşması


Sağlıklı Büyüme ve Gelişim İçin Bilinçli Beslenme: Dr. Güneş Ermumcu İle Yücelen Hastaneler Grubu Öğrenci Buluşması


Yücelen Hastaneler Grubu otel doktoru ve halk sağlığı uzmanı Dr. Güneş Ermumcu ILLING, TEK 5. 6. 7. ve 8. Sınıf öğrencileriyle bir araya geldi.


“Sağlıklı gelişim, sağlıklı büyüme, sağlıklı yaşam biçimi” konulu eğitimde şunları ifade eden Dr. ILLING; “Çocukluk dönemi uzun bir dönem olup birçok farklı değişimler yaşanmaktadır. Ergenlik dönemi bir geçiş dönemidir ve dikkatli olmamız gereken bir dönemdir. Hızlı büyüme ve gelişmenin olduğu bu dönemde kişinin fiziksel ve sosyal etmenler belirlemektedir. Okula devam eden çocukların büyüme ve gelişimini etkileyen etmenler aynı zamanda sağlığının belirleyicisi rolünü de üstlenmektedirler.


Eğitim programımızda: “Öğrencilerimizde farkındalık yaratarak, büyüme ve gelişme döneminde olan kişilere sağlıklı ve bilinçli gıda tüketmelerini, gıda israfını önleyici davranışları kazandırmayı, beden ve çevre hijyeni konularını işleyerek gelişimlerini sağlıklı bir şekilde devam ettirmelerini amaçlıyoruz. Yeterli ve dengeli beslenme, yaşamın her döneminde sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için temel koşulken, büyüme ve gelişmenin hızlandığı, öğrenme ve kavrama işlevlerinin önem kazandığı ergenlik döneminde daha da önemlidir. Bu dönemde çocuklara doğru beslenme davranışı mutlaka kazandırılmalı, beslenme yetersizliği ve/veya yanlış beslenme alışkanlığını terk etmelerine yardımcı olunmalıdır. Çocukların büyüme ve gelişmelerinde gerileme, bağışıklık sistemlerinde de zayıflık yaratmaktadır ve ileriki dönemlerde ne yazık ki bazı hastalıklara da yakalanma olasılığını artırmaktadır. ” diyerek konuşmasını tamamladı.


Comentários


FİYAT BİLGİSİ ve RANDEVU İÇİN NUMARANIZI BIRAKABİLİR  UZMANLARIMIZA SORU SORABİLİRSİNİZ

Dosya Yükle
bottom of page
WhatsApp Entegrasyonu