top of page

🔺 Liposuction Fiyatları? Viseral Yağ: Abdominoplasty ve Liposuction Ameliyatlarında Gözardı Edilen Gerçek, Viseral Yağ nedir? Viseral Yağ Eritme, Viseral Yağ Nasıl erir Karın Yağını Azaltan Besinler

Güncelleme tarihi: 21 Ağu



Liposuction Fiyatı, Ameliyatsız Liposuction fiyatları, Liposuction Ameliyat ücreti, Gıdı Liposuction Fiyatı, Karın Yağı Aldrıma fiyatı, Liposuction ve Karın germe, Göbek Yağı Aldırma fiyatı, Muğla Liposuction Fiyatı, Türkiye'de Liposuction Fiyatı, İzmir Karın Yağı Aldırma Fiyatı, Antalya Karın Yağı Aldırma Fiyatı, İstanbul Karın Yağı Aldırma Fiyatı, İzmir Liposuction Fiyatı ne kadar, Antalya Karın Yağı Aldırma Fiyatı, Devlet Hastanesinde Liposuction yaptıranlar, Devlet Hastanesi karın germe fiyatları, Karın germe ameliyatı olanların yorumları, Yağ Aldırma Ameliyatı fiyatı ortalama ne kadar



 ABDOMİNOPLASTY VE LİPOSUCTİON

AMELİYATLARINDA GÖZARDI EDİLEN GERÇEK (Liposakşın)


VİSERAL YAĞ

 

Abdominoplasty ve liposuction ile yapılan vücut şekillendirme ameliyatları giderek artan oranda popülerlik kazanmaktadır. Ameliyat masasına yatan hasta sayısının artışının yanında yağ alma ve verme tekniklerindeki cerraha yardımcı enerji bazlı cihazların sayısı ve çeşitliliği de bu alandaki pazarı giderek büyütmektedir. Aslına bakacak olursanız diğer tüm branş doktorlarına nazaran plastik cerrahlar hastalarını çıplak olarak muayene etmelerine rağmen belki de gözlerinin önündeki buzdağının altındaki gerçeği yani viseral yağ gerçeğinin önemini ve fizyopatolojisini anlamamaktadırlar. Bazen en zor şey göz önündeki gerçeği görememektir. Bir plastik cerrah olarak sizlere bu yazımda bu ameliyatların öncesi-sonrasını anlatmaktan ziyade daha geniş bir perspektiften olaya bakmanızı sağlayacak bir bakış açısını sağlamak istedim.

 

Yağ dokusunun önemi nedir?

 

Yağ dokusu vücudumuz için çok önemlidir. Yağı vücudumuz karbonhidratlardan yani basit ve kompleks şekerlerden çok daha efektif kullanır. Beyin dokusu çoğunlukla yağdan oluşur. Bir çeşit yağ olan kolesterol hücre akışkanlığını sağlar; safra sıvısının yapısında olmakla kalmaz aynı zamanda birçok hormonun yapıtaşı olarak da görev almaktadır. Sindirim sistemimizde yağ ve protein sindirimi için organ düzeyindeki mide, safra kesesi ve pankreas var olan organlardır. Oysaki karbonhidratların sindirimi enzim düzeyindeki bileşiklerle sağlanmaktadır. Bu fark bile yağların ve proteinin metabolik sağlığımız için önemini en iyi açıklayan bir durumdur.

 

Kaç çeşit yağ dokusu vardır?


Vücudumuzda deri altı zarlarının üstündeki yağ dokusu ‘subkutan yağ dokusu’ olarak adlandırılır ve metabolik olarak inaktiftir. Enerji kaynağı ve yağ deposu olarak kullanılır. Liposuctiondaki ve karın germedeki hedef bu yağ dokusunu almaktır.

 

Diğer tip yağ dokusu ise metabolik olarak aktif olan ‘viseral yağ dokusu’dur.


Viseral yağ dokusu nedir?

 

Özellikle bel arka ve alt karın bölgesinde deri altı yağ dokusunun daha derininde yerleşmiş ve karın içi organlar etrafında devam eden yağ ise ‘viseral yağ’ olarak adlandırılır (Şekil 1). Daha net tanımlayacak olursak; karın içi organları olan karaciğer, mide, pankreas ve özellikle alt bağırsak ve böbrekler etrafında birikmiş ve çoğunlukla alt bel bölgelerinde derin planda uzantısı olan çok farklı bir yağ depolanma şeklidir. Çoğu zaman bedeni saran kasların içine de devam ederek kas içi mermerleşme dediğimiz bir duruma yol açar. Bedenimizdeki strese ve kronik inflamasyona yani yangıya ikincil olarak ortaya çıkan bir yağdır. Özellikle bağırsaklarımızdan kaynaklanan gıda kaynaklı yangıyı o bölgede hapsetmek için koruyucu bir bariyer görevi görmektedir. Viseral yağ dokusu bedenimiz için toksik ve inflamatuar olarak adlandırılan metabolitleri karın içinde ve alt bel bölgelerinde damar dokusundan fakir bir ağın içine hapsederek aslında bizim için çok önemli bir görev görür. Çoğunlukla vücutta metabolik sendrom ile ilişkili olan hipertansiyon, kan şekeri yüksekliği, gizli insülin direnci, hiperlipidemi, hipertriglisidiremi, hiperkolesterolemi, tip 2 diyabet, koroner kalp hastalığı, polikistik over hastalığı, Alzheimer, kanser, otoimmün hastalıklar, deri rahatsızlıkları, halsizlik, yorgunlukla giden bir sendromun habercisidir. Bu yağ planları metabolik sağlıkla ilişkilidir. Viseral yağın kendisi yağ içeriğinden çok sahip olduğu bu toksik metabolitlerden dolayı metabolik sendromla ilişkilidir.

 


Liposuction Fiyatı?  Ameliyatsız Liposuction fiyatları?  Liposuction Ameliyat ücreti?  Gıdı Liposuction  Fiyatı?  Karın Yağı Aldrıma fiyatı?  Liposuction ve Karın germe?  Göbek Yağı Aldırma fiyatı?  Muğla Liposuction Fiyatı?  İzmir Karın Yağı Aldırma Fiyatı?  Antalya Karın Yağı Aldırma Fiyatı?  istanbul Karın Yağı Aldırma Fiyatı?  İzmir Liposuction Fiyatı ne kadar?  Antalya Karın Yağı Aldırma Fiyatı?  Devlet Hastanesinde Liposuction yaptıranlar?  Devlet Hastanesi karın germe fiyatları?  Karın germe ameliyatı olanların yorumları?  Yağ Aldırma Ameliyatı fiyatı ortalama ne kadar?


Şekil 1: Yukarıdaki karın kesitindeki manyetik rezonans görüntülemede kırmızı oklarla belirtilen - beyaz görünen ve karın içi organlar etrafında yoğun olarak görünen yağ dokusu viseral yağ dokusudur.

 

Kaç tip beden yağlanma şekli vardır?

 

-Deri altı kilolu, karın içi yağlı yani kilolu ve metabolik sağlığı bozuk (FOFI-Fat Outside Fat Inside)

-Deri altı zayıf, karın içi yağlı yani zayıf ve metabolik sağlığı bozuk (TOFI-Thin Outside Fat Inside)

-Deri altı kilolu, karın içi yağsız yani kilolu ve metabolik sağlığı iyi (FOTİ-Fat Outside Thin Inside)

-Deri altı zayıf, karın içi yağsız yani zayıf ve metabolik sağlığı iyi (TOTİ-Thin Outside Thin Inside)

 

                Sonuç olarak hangi beden yağlanma şeklinizi bilmek beden formanızı şekillendirecek ameliyat kararından çok uzun dönem sağlığınızı da etkileyecek ve radikal kararlar almanızı sağlıyacak kararlara neden olacaktır. Zayıf olmanız metabolik sağlığınızın yerinde olacağı anlamına gelemeyeceği gibi her kilolu insanda metabolik olarak sağlıksızdır diyemeyiz.  Plastik cerrahlar bu farkındalıkla hastalarına yaklaşmalı ve hastaları için uzun dönemdeki en iyi estetik ve metabolik sağlığı yaratacak tedavi planının hastalarına sunmalıdır.


Viseral yağ nasıl ölçülür?

 

Muayenede karın içi şişkinliğinin yanında alt bel bölgelerindeki yağlanma durumunda viseral yağlanmadan şüphelenmek gerekir. Detaylı kan analizi ile kan şekeri, insülin direnci, 3 aylık şeker değeri ölçülmeli, karaciğer enzimleri ve böbrek fonksiyonlarının yanında lipid profilleride kanda bakılmalıdır. En çarpıcı neticeyi ise kontrastsız çekilen karın manyetik rezonans görüntüleme (MRI) göstermektedir.  MRI incelemesinde yağ dokusunun miktarı ve yoğunluğu değerlendirilmeli ve özellikle karın kasları içinde yağ dokusu mermerleşmesinin varlığı bakılmalıdır. Bu  bulgu kan değeri sonuçlarındaki değerler ile beraber metabolik sendrom için çok değerli bir bulgu olup uzun dönemde kişinin tüm yaşamındaki ‘overall ölüm riskini ikiye katlayan’ çok tehlikeli bir durumdur.

 


Viseral yağımı nasıl azaltırım?


Viseral yağ çoğunlukla diyet değişikliği ve yaşam tarzı değişikliği ile azaltılabilir. Plastik ameliyatlar bu konuda etkisizdir. Karbonhidratlar ve özellikle rafine karbonhidrat alımını azaltmak, paketli işlenmiş gıdalardan uzak durmak gerekir. Sıvı bitkisel yağlar içerdiği inflamatuar omega 6 yağ asitleri nedeni ile azaltılmalıdır. Fast food gıdalardan ve gazlı-şekerli içeceklerden uzak durulmalıdır.

 

Yaşam tarzı değişikliği olarak da ‘high intensity exercise’ yani yüksek yoğunluklu egzersiz yaparak viseral yağ azaltılabilir. Bu egzersizlere amaç çok kısa sürede nefes nefese kalacak şekilde yapılacak olan kısa mesafe koşularıdır. Burada amaç kas içi oksijenli solunumu tetikleyerek oksijensiz solunuma izin vermemektir. Aslında iyi bir gözlem yapılacak olsak tüm çocukların koşup durarak oynadıkları, zıpladıkları yani aslında bu tip egzersiz yaptıklarını görürsünüz. Yüksek yoğunluklu egzersiz aynı zamanda kas dokusunu geliştiren kas içi yağlanmayı azaltan en iyi egzersiz tipidir. Kısa mesafe koşucularının en iyi fizik ve kas kitlesine sahip olduğu bir gerçektir. Sanırım biz yetişkinler bu tip alışkanlıklarımızı kaybettiğimiz ve aşırı emosyonel yüksek kalorili besin değeri düşük keyif verici yeme davranışları sergilediğimiz için gerek sağlığımızı gerekse formumuzu koruyamıyoruz. Çoğumuz en son ne zaman koştuğumuzu da unutmuş durumdayız.

 

Kaç tip beden yağlanma şekli vardır?


Yapılacak kan ve yumuşak doku MRI çalışmaları sonunda sizde de aşağıdaki dört vücut yağlanma şeklinden birisi tespit edilecektir.

 

 

Sırası ile bunlar


-Deri altı kilolu, karın içi yağlı yani kilolu ve metabolik sağlığı bozuk (FOFI-Fat Outside Fat Inside)

-Deri altı zayıf, karın içi yağlı yani zayıf ve metabolik sağlığı bozuk (TOFI-Thin Outside Fat Inside)

-Deri altı kilolu, karın içi yağsız yani kilolu ve metabolik sağlığı iyi (FOTI-Fat Outside Thin Inside)

-Deri altı zayıf, karın içi yağsız yani zayıf ve metabolik sağlığı iyi (TOTI-Thin Outside Thin Inside)

 

                Sonuç olarak ister FOFI veya TOFI, ister FOTI veya TOTI hangi beden yağlanma şeklinizi bilmek beden formanızı şekillendirecek ameliyat kararından çok, uzun dönem sağlığınızı da etkileyecek ve radikal kararlar almanızı sağlayacak bir yaşam biçimi değişikliğine neden olacak bir farkındalık yaratacaktır. Plastik cerrahlar bu farkındalıkla hastalarına yaklaşmalı ve hastaları için uzun dönemdeki en iyi estetik ve metabolik sağlığı yaratacak tedavi planını hastalarına sunmalıdır.

               


Saygılarımla..

 

Dr. Sabahattin KANDAL

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı




Not: İstanbul, İzmir, Ankara, Denizli, Aydın ve Antalya gibi tüm çevre illerden gelen hastalarımız için Hastanelerimizdeki tedavi hizmeti öncesi ve sonrası Akyaka Yücelen Otelimizde konaklama imkânı sunmaktayız.


Lokasyon: Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 1 Km, Muğla Menteşe Devlet Hastanesi'ne de 4 Km uzaklıktayız.




コメント


FİYAT BİLGİSİ ve RANDEVU İÇİN NUMARANIZI BIRAKABİLİR  UZMANLARIMIZA SORU SORABİLİRSİNİZ

Dosya Yükle
bottom of page
WhatsApp Entegrasyonu