top of page

✅ Endokrinoloji ve Metabolizma Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Kaya, Muğla Yücelen Hastanesi'nde Hasta Kabulüne Başladı - Muğla, Marmaris, Ortaca Endokrinoloji Doktoru

Güncelleme tarihi: 21 Ağu

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Kaya Muğla Yücelen Hastanesi’nde hasta kabulüne başlamıştır.

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları, Endokrin, Muğla, Milas, Fethiye, Bodrum, Marmaris, Ortaca, Dalaman, Aydın, Denizli
Prof. Dr. Ahmet Kaya

Dr. Ahmet Kaya  “ İç salgı ( Endokrin ) bezlerinden salgılanan ve kelime olarak harekete geçiren, coşturan anlamına gelen hormonlar, iç ve dış tepkimelere karşın iç ortamın bütünlüğünü ve dengede kalmasını sağlar. Hormonlar özelleşmiş endokrin hücrelerden salgılanarak kan yoluyla hedef hücrelere ulaşarak etki eder, büyüme – gelişme, tüm metabolik işlevlerin gerçekleşmesi, kan basıncı kontrolü, strese yanıt/ stresle baş etme, cinsel gelişim ve sağlıklı cinsel yaşam gibi pek çok yaşamsal işlevden sorumludur.


20. Yüzyıl başlarında gelişmeye başlayan endokrinoloji bilimi özellikle son 20-30 yılda inanılmaz bir gelişim göstermiştir. Gastrointestinal ( mide-barsak) sistem,  yağ dokusu,kalp, karaciğer, kemik dokudan da her gün onlarcası bulunan  pek çok hormon ve hormon benzeri maddelerin keşfi ile özellikle metabolik sendrom, obezite, diabet, ateroskleroz,hipertansiyon gibi beslenme ile ilişkili kronik düşük dereceli inflamasyonla karakterize hastalıkların tedavisinde büyük ilerlemeler kaydedilmiştir. Hormonların salınım yetersizliği, aşırılığı, hedef hücre düzeyinde etkisizliği hormon hastalıklarının başlıca nedenleri arasındadır. Hipofiz, tiroid, paratiroid, endokrin pankreas, sürrenal bez ( böbreküstü bezi ) ve gonad hastalıkları ile dünyada yüzyılın salgını kabul edilen obezite ve metabolik sendrom endokrinoloji uzmanının başlıca uğraşı alanları arasındadır” dedi.

 

Başhekim Dr. V. Sumur Gazezoğlu ise: “Vatandaşlarımıza daha iyi bir hizmet için eksikliği hissedilen Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanını kadromuza dahil ettik. Halen Türk Obezite Vakfı ve İç Anadolu Diyabet ve Beslenme Derneği Başkanlığını yapan hocamız, Türk Diyabet Cemiyeti, Obezite Araştırma Derneği, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Derneği gibi pek çok sivil toplum kuruluşlarına da üyedir. Hocamız bilgisiyle, görgüsüyle oldukça değerli bir isim. Kendisiyle birlikte sağlık ordumuzdaki gelişimi sürdürmek için gayret göstereceğiz ” şeklinde açıklamada bulundu.



Tüm Sorularınıza Cevap İçin bizimle iletişime geçin.

Endokrinoloji Bölümü neye bakar?

Endokrin bölümü hangi hastalıklara bakıyor?

Endokrinoloji bölümüne neden gidilir?

Endokrinoloji ne tahlili ister?

Endokrinoloji doktoruna ne sorulur?

Endokrinoloji ilk muayene nasıl yapılır?

Endokrin bölümüne aç mı gidilir tok mu?

Endokrinoloji testi kaç günde çıkar?

Endokrinoloji Vajinal muayene yapar mı?

Endokrinoloji yumurtalıklara bakar mı?

Endokrinoloji hangi hastalıkları kapsar?

Endokrinoloji bölümüne direkt gidilir mi?

Endokrin idrar testi ister mi?

Endokrin testi nasıl yapılıyor?

Doktor neden hormon testi ister?

Endokrinoloji bölümüne hangi doktor sevk eder?

Endokrinoloji kaç yaşına kadar bakar?

Endokrin dahiliye aynı mı?

Devlet Hastanesi - Endokrinoloji Bölümü Doktorları


Not: İstanbul, İzmir, Ankara, Denizli, Aydın ve Antalya gibi tüm çevre illerden gelen hastalarımız için Hastanelerimizdeki tedavi hizmeti öncesi ve sonrası Akyaka Yücelen Otelimizde konaklama imkânı sunmaktayız.


Lokasyon: Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 1 Km, Muğla Menteşe Devlet Hastanesi'ne de 4 Km uzaklıktayız.

Comments


Commenting has been turned off.

FİYAT BİLGİSİ ve RANDEVU İÇİN NUMARANIZI BIRAKABİLİR  UZMANLARIMIZA SORU SORABİLİRSİNİZ

Dosya Yükle
bottom of page
WhatsApp Entegrasyonu