top of page

Çocuklarda Alerjik Hastalıklar

Alerjik rinit Havada bulunan alerjenler vücutta histamin salınımını tetikleyerek, burun, boğaz ve gözde bir reaksiyon oluşmaktadır. Toz akarları, polenler, duman vb. alerjenler alerjik rinit için ön plana çıkar. Hapşırma, burun tıkanması, burun ve geniz akıntısı gibi semptomlar görülmektedir. Antihistaminik, dekonjestan ve burun spreyleri ile tedavi süreci yürütülmektedir.


Besin alerjisi Çocuklarda özellikle de iki yaş altında olan çocuklarda gıda alerjisi oldukça sık rastlanmaktadır. Yumurta, süt, yer fıstığı, buğday, bazı deniz canlıları, susam gibi besinlere karşı alerjik reaksiyonlar sıklıkla görülmektedir. İmmünoglobulin E (IgE) isimli bir antikorun besindeki proteini hedef olarak görmesinden kaynaklıdır. Alerji kan testlerinde IgE antikorları tespit edilerek tanı konulur. Alerjik reaksiyona sebep olan besinin tespit edilerek diyet önerilmesi gereklidir. Anafilaksi Anafilaksi besin ya da gıdalara karşı gösterilen ciddi ve yaşamı tehdit edebilecek bir alerjik reaksiyondur. Nefes almada güçlük, baş dönmesi veya baygınlık, hızlı kalp atışı, hırıltı gibi semptomlarla hasta acile başvurur.


Bu durumlarda çoğunlukla gıda ya da ilaca karşı reaksiyon tespit edilir. Tedavi süreci hastaya adrenalinin IV, IM yolla verilmesi ile yürütülmektedir. Alerjik Astım Çocuklarda viral enfeksiyon sonrası kötüleşme, hırlıtılı nefes almak, giderek artan öksürük alerjik astım belirtileri olabilir. Çocuklarda viral enfeksiyon ve alerjenler akciğer ve alt solunum yollarında tahribata yol açar. Alerjik astımın tedavisi için antibiyotik, oldukça düşük dozlu kortizon içeren ilaçlar, inhalasyon çözeltisi ve nebulizatör ile tedavi süreci yürütülmektedir.

BİLGİ ve RANDEVU İÇİN NUMARANIZI BIRAKABİLİR veya UZMANLARIMIZA SORU SORABİLİRSİNİZ

Dosya Yükle

FİYAT BİLGİSİ ve RANDEVU İÇİN NUMARANIZI BIRAKABİLİR  UZMANLARIMIZA SORU SORABİLİRSİNİZ

Dosya Yükle
bottom of page
WhatsApp Entegrasyonu