top of page

Yumuşak Doku ve Kemik Hasarları

Vücudumuz birçok farklı bileşenin bir araya gelmesiyle oluşan bir hücreler bütününden ibarettir. Bu hücreler bütünü, kendi içerisinde kemik, doku, cilt, yağ, kaslar, sinirler, tendonlar, ligamentler, kıkırdak ve kan damarları gibi komponentlerden oluşmaktadır. Zaman zaman dışarıdan gelen darbeler ya da aşırı zorlama gibi sebeplerle bu doku ve tendonlarda çeşitli yaralanmalar meydana gelebilmektedir. Bu bileşenler, vücudu bir arada tutan, organları birbirine bağlayan, aynı zamanda da oldukça hassas olan dokulardır. Bu noktada yumuşak dokularda meydana gelen hasarları iki ana başlık altına inceleyebiliriz. Dışarıdan gelen bir darbe ya da ani müdahale neticesinde oluşan hasarları, akut yumuşak doku bozuklukları olarak nitelendirebiliriz.


Bir diğer başlık ise, dışarıdan herhangi bir müdahaleye gerek olmaksızın, kişinin belirli bir bölgeyi çok yoğun ve uzun yıllar boyunca kullanması ve zaman içinde aşırı kullanıma bağlı olarak meydana gelen yıpranmalardır. Her iki seçenekte de, meydana gelen yumuşak doku hasarları, estetik müdahaleler ile düzeltilebilmektedir. Birçok aktivite kaslarda, bağlarda ve tendonlarda yumuşak doku hasarına neden olabilmekte ve sonuç olarak ağrı, şişme ve morarma oluşturabilir. Yumuşak doku yaralanmaları şu şekilde sınıflandırılmaktadır: Kontüzyonlar (çürükler) Burkulma Tendinit Bursit Stres yaralanmaları Gerilme ve zorlanmalar Avülsiyonlar (dokunun blok halinde yerinden kalkaması) Degloving yaralanma (cildin eldiven gibi soyularak yerinden ayrılması ) Yumuşak doku hasarları, ciltte meydana gelen bir kesi, darbeye bağlı kemik hasarı ile gözlemlenen doku bozuklukları gibi farklı şekillerde görülebilmektedir.


Bunun yanında, zorlanmaya bağlı eklem sakatlıkları da, bu başlık altında incelenebilmektedir. Akut yaralanmalardan kaynaklanabilen herhangi bir doku zedelenmesi ya da kemik hasarının yanı sıra, eklem içlerinde iltihaplanmalar, kas dokularında meydana gelebilen çeşitli bozukluklar da, bu başlık altına incelenebilmektedir. Bu gibi yaralanma ve sakatlanma durumlarında, uzman hekimin muayenesi neticesinde, cerrahi bir müdahale gerekli görülürse operasyon yapıldıktan sonra tedavinin devamında fizik tedavi ya da çeşitli ilaç tedavileri ile iyileşme süreci desteklenebilmektedir.

BİLGİ ve RANDEVU İÇİN NUMARANIZI BIRAKABİLİR veya UZMANLARIMIZA SORU SORABİLİRSİNİZ

Dosya Yükle

FİYAT BİLGİSİ ve RANDEVU İÇİN NUMARANIZI BIRAKABİLİR  UZMANLARIMIZA SORU SORABİLİRSİNİZ

Dosya Yükle
bottom of page
WhatsApp Entegrasyonu