top of page

Osteomyelit (Kemik Enfeksiyonu)

Osteomyelit Nedir?


Osteomiyelit, bakteri veya mantarların neden olduğu bir kemik enfeksiyonudur. Tedavi edilmezse bu kemik enfeksiyonu, enfeksiyonlu uzvun veya organın alınması gibi ciddi sonuçlara sebep olabilir.


Osteomiyelit Belirtileri Nelerdir?


Osteomiyelit belirtileri, tipine ve nedenine göre değişir. Kronik osteomiyelitli bazı kişilerde herhangi bir belirti görülmez. Ağrıyla beraber, enfekte olan bölge kırmızı, sıcak, şiş ve temasa hassas olabilir. Diğer osteomiyelit belirtileri ise şunlardır: Akıntı Osteomiyelitin olduğu kemikte ağrı Terleme veya titreme Ateş Sınırlı, ağrılı hareket İştah kaybı Osteomiyelit Sebepleri Nelerdir? Kemiklerimiz normalde enfeksiyona karşı dirençlidir fakat yaşlanmayla beraber bu direnç azalır ve kemik enfeksiyonuna karşı daha hassas hale gelmemize neden olur.


Çoğu osteomiyelit vakasına, sağlıklı bireylerin bile derisinde veya burnunda yaygın olarak bulunan mikrop türleri olan stafilokok bakterileri neden olur. Mikroplar bir kemiğe birçok çeşitte girebilir bunlardan bazıları: Vücudunuzun diğer bölümlerindeki mikroplar kan dolaşımınız yoluyla kemikteki zayıflamış bir noktaya geçebilir. Açık yaraların oluşması ile mikroplar vücudunuzun derinliklerine taşınabilir. Böyle bir yara enfeksiyon kaparsa, mikroplar yakındaki bir kemiğe de enfeksiyon bulaştırabilir. Mikroplar ayrıca, bir kemiğin bir kısmı cildinizden dışarı çıkacak kadar şiddetli bir şekilde kırılırsa da vücuda girebilir. (Açık kırık oluşması) Bazı ortopedik ameliyatlar sırasında doğrudan kemiğe mikrop bulaşması meydana gelebilir.


Osteomiyelit Nasıl Tedavi Edilir?


Bir kemik enfeksiyonunun iyileşmesi uzun zaman alabilir. Semptomları ilk fark ettiğinizde hastanemize başvurursanız kemiğiniz daha kısa zamanda tedavi edilecektir. Tedaviler şunları içerir: Antibiyotikler: Antibiyotikler enfeksiyona neden olan bakterileri öldürür. Hastanede bir veya iki hafta intravenöz (IV) antibiyotiklerle başlayarak, altı ila sekiz hafta boyunca antibiyotiklere ihtiyacınız olabilir. Daha sonra ilaçları birkaç hafta boyunca ağızdan alacaksınız. Kronik enfeksiyonlar aylarca antibiyotik gerektirebilir. Mantar enfeksiyonlarını temizlemek için aylarca oral antifungal ilaçlar almanız gerekebilir. Doktorumuz apsedeki sıvıyı ve irini boşaltmak için ince bir iğne kullanabilir.


Steroid olmayan antienflamatuar ağrı kesiciler ağrı ve iltihabı tedavi etmekte yardımcı olur. Kemik enfeksiyonlarını tedavi etmek için bazen ameliyat gerekir. Ameliyattan sonra antibiyotiklere ihtiyacınız olacaktır. Cerrahi seçenekleriniz aşağıdakilerden oluşur: Kemik cerrahisi: Enfekte olmuş ölü doku ve kemiği cerrahi olarak çıkarılır (debride edilir). Bu prosedür kemik deformitelerine neden olabilir. Omurga cerrahisi: Bu prosedür, omurların çökmesini ve omuriliğe, sinirlere ve sinir sisteminin diğer bölümlerine zarar vermesini önler.

BİLGİ ve RANDEVU İÇİN NUMARANIZI BIRAKABİLİR veya UZMANLARIMIZA SORU SORABİLİRSİNİZ

Dosya Yükle

RANDEVU Ve FİYAT BİLGİSİ İÇİN NUMARANIZI BIRAKABİLİR  UZMANLARIMIZA SORU SORABİLİRSİNİZ

Dosya Yükle
bottom of page
WhatsApp Entegrasyonu