✅ Tüp Mide Ameliyatı Fiyatı 2024, Mide Küçültme Ameliyatı Olanlar, Mide Küçültme Ameliyatı Kaç Saat Sürer, Muğla, İzmir Tüp Mide Ameliyatı Fiyatı, Aydın Tüp Mide Ameliyatı, Denizli Tüp Mide Ameliyatı
Kireçlenme (Artrit/Artroz)
Kireçlenme Nedir?
Tıp dilinde artroz olarak bilinen kireçlenme, eklemde ağrı ve iltihaplanmaya neden olan ve her yaş grubunda sıkça karşılaşılan bir hastalıktır. İlerleyen yaşlarda görülme sıklığı artsa da her yaş grubu için hatta çocuklar için de rastlanabilen bir hastalıktır. Yaşlılıkla bağlantılı olmakla birlikte yapılan araştırmalar kadınlarda daha sık görüldüğü yönündedir. Eklem, 2 ve/veya daha çok sayıda kemiğin birleştiği yer olarak tanımlanabilir. Bu sebeple çok sayıda ve birbirinden farklı kireçlenme mevcuttur. En sık karşılaşılanlar, kalça, diz, el, omuz, ayak ve omurga gibi eklemlerdir. Artroz için en yaygın osteoartrit (kemikte kireçlenme), diz, kalça ve omurganın yük taşıyan eklemlerde oluşan kireçlenme durumunu ifade eder. Genellikle kronik bir hastalıktır. İkinci en yaygın artroz, romatizmal artrittir. Romatizmal artrit, eklem astarlarının iltihaplı hastalığıdır.
Kireçlenme Belirtileri Nelerdir?
Kireçlenme hastalığı, eklemde ağrı, hassasiyet ve sertlik oluşması, eklem ve eklemlerin çevresinde iltihaplanma oluşması, eklem üzerinde sıcaklık farkı, zayıflama ve kas kaybı gibi belirtilerle kendini gösterir.
Kireçlenme Tanısı Nasıl Konur?
Kireçlenmenin teşhisi ve tanısı için fizik tedavi doktoru tarafından fiziki muayene yapılır. Gerekli görülmesi durumunda bir dizi tetkikler istenir. Laboratuvar tetkikleri içinde kan ve idrar tahlili, eklem sıvısı alınması gibi tetkikler istenebilir. Röntgen, bilgisayarlı tomografi, MR gibi tetkikler ve fiziki muayene ile birlikte hastalığın tanısı konur. Hastalığın seyrine göre uygun tedavi yöntemleri ile hasta yönlendirilir. Kireçlenme Hastalığı Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Steroid olmayan antiinflamatuar ilaçlar (NSAID'ler), steroidler, merhem ve kapsaisin içeren je kremler ile medikal tedavisi yapılabilir. Bu ilaçlar ile inflamasyonun(iltihabın) azaltılması ve ağrının kesilmesi amaçlanmaktadır. Hastalığın seyrine göre cerrahi müdahale gerekebilir.
Bu durumda eklem onarımı, eklem protezi (hasarlı eklemin çıkarılarak protez yerleştirilmesi), eklem füzyonu gibi cerrahi yöntemler ile artroz tedavisi hastanemizde başarılı olarak yürütülmektedir. Doktorunuzun gerekli görmesi durumunda operasyon öncesi ya da sonrası olarak fizik tedavi süreci ile desteklenir. Hastanemizde kireçlenme hastalığı için başarılı şekilde fizik tedavi uygulanmaktadır. Kireçlenme hastalıkları için doktor ve fizyoterapist ile birlikte uluslararası standartlarca kabul edilen ve uygulanan egzersizler yapılmaktadır. Deri altı elektriksel sinir stimülasyonu(TENS), sıcak-soğuk uygulama, egzersizler ile birlikte kombine olarak fizik tedavi süreci yürütülmektedir.