✅ Tüp Mide Ameliyatı Fiyatı 2024, Mide Küçültme Ameliyatı Olanlar, Mide Küçültme Ameliyatı Kaç Saat Sürer, Muğla, İzmir Tüp Mide Ameliyatı Fiyatı, Aydın Tüp Mide Ameliyatı, Denizli Tüp Mide Ameliyatı
Kadın Hastalıkları ve Hormonal Bozukluklar
Hormonal Bozuklukların Tanı Ve Tedavisi Kadınlarda hormonal bozukluklarda bazı semptomlar mevcuttur. Aşırı kıllanma, saç kaybı, sivilceler, cinsel isteksizlik, düzensiz adet döngüleri en sık görülen semptomlardır. Hormonal bozukluklar, hormon hastalıkları kadınlarda bazı yumurtalık kistlerine, rahim kanserlerine, kısırlık gibi durumlara neden olabilir. Bu sebeple erken fark edilerek tedavi edilmesi oldukça önemlidir. Tedavi yöntemleri de tıbbi ilaçların reçetelendirilmesi ile çözümlenebilir. Hormonal hastalıklardan şüpheleniyorsanız en kısa zamanda kadın doğum uzmanına muayene olmanız önerilir. Bartholin Kisti Bartholin bezleri, cinsel ilişkide kayganlaşmayı sağlayan vajina açıklığının her iki kısmında bulunan bezlerdir. Bazı durumlarda kayganlaşma gerçekleşmez sıvı bezlere tekrar gider. Bu bezlerde iltihaplanma oluşmasına neden olur. Bazen vajinal temizlik eksiklikleri, bazen kimyasal ya da travmatik durumlar bu kistin oluşumuna neden olur.
Tedavisi ise hastalığın seyrine göre değişir. Bazı durumlarda evde antibiyotikler ya da sıcak suda oturma gibi tedavi yöntemleri yeterli olsa da bazı durumlarda iltihaplı bölgenin deren edilmesi ya da cerrahi işlemle temizlenmesi gerekebilir. Yumurtalık kistleri Yumurtalıklarda oluşan bazı kistler kadınların doğurganlığını etkilemektedir. Yumurtalık kistlerinin görülme sıklığı fazladır. En çok bilinen kistler, basit kistler, dermoid kistler, Polikistik Over Sendromunda görülen kistler, çikolata kistleridir. Myom ve Polikistik Over Sendromu Kadınlarda en çok karşılaşılan kadın hastalıklarındandır.
Myom ve Polikistik Over Sendromu kısırlığa yol açabilen sağlık sorunlarıdır. Myomlar, rahimde bulunan iyi huylu, kanserli olmayan tümörler olarak tanımlanabilir. Polikistik Over Sendromu (PKOS), yumurtalama bozukluklarına, yumurtalıkların büyümesine, hormonal bozukluklara, adet düzensizliğine neden olur. Bu hastalık yine kadınlarda sıklıkla rastlanan ve anne adaylarının kısırlığına neden olabilecek türde bir hastalıktır. PKOS kadınlar için önemli yumurtalık hastalığı olarak kabul edilebilir. POS, için yüksek insülin seviyeleri, yüksek androjen ve ailede POS geçmişi önemli risk faktörleri arasındadır. Tedavi sürecinde myom ve PKOS için bazı durumlarda hayat tarzı değişikliği (diyet ve egzersiz), doğum kontrol haplarının düzenli kullanımı etkili olmaktadır. Ancak ciddi durumlarda farklı tedaviler tercih edilir. Myomlarda ise bazı durumlarda takip, bazı durumlarda ise ameliyat gerekebilir. Çikolata kisti Çikolata kistleri, rahim içinde endometrium tabakasının rahim dışı bir bölgede büyümeye başlaması ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Kadınlarda yine doğurganlığı etkileyebilecek türde hastalıklardandır. Yumurtalık yapısını bozabilir. Kanserli olmayan kistler olarak bilinir ve kanserli olma riski oldukça düşüktür. Kısırlığa neden olabilir. Yumurtalıklara hasar verebilir. 4 cm den büyük kistlerin cerrahi operasyon ile çıkarılması etkili bir tedavi yöntemi olacaktır.