✅ Tüp Mide Ameliyatı Fiyatı 2024, Mide Küçültme Ameliyatı Olanlar, Mide Küçültme Ameliyatı Kaç Saat Sürer, Muğla, İzmir Tüp Mide Ameliyatı Fiyatı, Aydın Tüp Mide Ameliyatı, Denizli Tüp Mide Ameliyatı
Kaş / Sakal / Bıyık Ekimi
Son yıllarda gelişen teknoloji ve ağrısız yöntemlerin bulunması ile saç ekimi yaygınlaşmış ve aynı yöntemlerin sakal ve bıyık ekiminde de ağrısız ve başarılı bir şekilde yapılması erkeklerin de kaş, sakal ve bıyık ekimine olan ilgisini arttırmıştır. Erkeklerin en önem verdiği yüz aksesuarlarından biri kaş, sakal ve bıyıktır.
Kaş, sakal ve bıyık çıkmayan ya da seyrek olan kişilerde en etkili çözüm, kaş, sakal ve bıyık ekimidir. Sakal ve bıyığınız seyrekse ya da az çıkıyorsa, kaşlarınızın inceliğinden rahatsız oluyorsanız kıl kökü nakliyle açılma olan bölgelere nakil yapılabilir. Bu sayede daha estetik bir görünüme kavuşmak mümkündür.
Kaş- Sakal- Bıyık Kaybının Sebepleri Nelerdir?
Kaşlarımız da saçlarımız gibi dışsal faktörlerden etkilenir, zayıflar, cansızlaşır ve dökülebilirler. Kaşlarımızın eksikliği ya da cansızlığı, estetik açıdan yüzümüzde istenmeyen bir görüntü yaratabilir. Kaş ekimi bu gibi problemleri çözmek için yapılan bir uygulamadır. Çeşitli hastalıklar, yara ve yanık izleri, genetik ve hormonal nedenler (vücutta özellikle erkeklik hormonu olan testosteronun normalin altında olması) gibi birçok sebebe bağlı olarak meydana gelen kaş, sakal ve bıyık kayıplarında veya seyrekliğinin tedavisinde en iyi ve en etkili yöntem ekim işlemidir. Kılın sıklığı ve kalınlığı tamamen genetik yapıya bağlıdır. Sakal kaybı, otoimmun hastalıklar kadar cilt hastalıklarına bağlı da oluşabilir. Bunların dışında en ağır hasarı hormonal düzensizlikler oluşturur. Dökülmelerin sebebini öğrenmek için testosteron seviyesi kontrol edilmelidir.
Kaş- Sakal- Bıyık Ekimi Kimler İçin Uygundur?
Köselik ya da seyrek sakal ile bıyık, kişilerin ekim için başvurma sebeplerinin başında gelmektedir. Sakal ekimi, hormonların optimalseviyeye ulaştığı 20-22 yaşlarından itibaren yapılabilir. Sakal ektirme işlemi, hiç sakalı olmayanlara olduğu gibi sakalında parça parça kılsız bölgeleri olan erkeklere de uygulanabilir.
Kaş – Sakal- Bıyık Ekimi Nasıl Yapılır? Sakal ve bıyık ekimi öncesinde çeşitli kan testleri yapılır. Kişinin sağlık durumu kontrol edilir. Operasyona dayanıklı olup olmadığı, geçmiş hastalık öyküsü dikkate alınır. Ardından işlemin yapılacağı yer detaylı ve teknik bir incelemeye alınır. Hem bıyığın hem de sakalın olduğu bölge kontrol edilir. Nerelerde dökülme var, bunun neden gerçekleştiği, ne kadar kıla ihtiyaç olduğu belirlenir. Kök sayısı; kişinin tercihleri, yüz yapısı, köselik durumunun olup olmaması yönünden belirlenmektedir. Ekim için kullanılan kıl kökleri enseden alınır. Ense bölgesinde alınan kök sayısı kadar seyrelme olur ancak kıl köklerinin alındığı bölgenin çevresinde saçlar uzadığı için fark edilecek bir değişiklik olmaz.