top of page

Gülüş Tasarımı – Zirkonyum Kaplama (Protetik Diş Tedavisi)

Protetik Diş Tedavisi Nedir? 


Kaybedilen dişler ve ağız içi çevre dokularının yeniden oluşturularak hastaya kaybetmiş olduğu estetik ve fonksiyonu yeniden kazandırmayı amaçlar. 


Protetik Diş Tedavisi Hangi Durumlarda Uygulanır? 


Diş çürümesi nedenine bağlı dişini kaybeden hastalara, kırılma veya dökülme nedenlerine bağlı diş kaybına uğrayan hastalara, dişleri arası boşluk bulunan hastalara, estetik bir gülüş elde etmek isteyen hastalara söz konusu protez diş tedavisi rahatlıkla uygulanabilmektedir. 


Protetik Diş Tedavisinde Kullanılan Yöntemler Nelerdir? 


Protetik diş tedavileri, diş hekimliğinin önemli dallarından biridir. Protetik diş tedavisinde kullanılan malzemeler oldukça geniş bir yelpazede yer alır. 


Sık kullanılan sabit protez türlerinden bazıları şu şekilde sıralanabilir: 


Sabit Protezler: Sabit protezler, mevcut sağlıklı diş ya da implantlardan destek alınarak yapılan protez türüdür. Bu protezler, ağız içine farklı kimyasallarla sabitlenir. 


Kuron: Halk arasında kaplama olarak da bilinir.Büyük çürüklerin ve diş kırıklarının neden olduğu diş bütünlüğünü bozan etkenlerin ortadan kaldırılması olarak tanımlanabilir. Böylece kişinin diş bütünlüğü korunur ve dişin fonksiyonelliği geri kazanılır. Ayrıca dişler arasındaki boşluklar da kuron ile kapatılabilir. 


Metal Destekli Porselen Kaplama: Bu protez türünün ağız içinde görünen dış kısmı porselen olsa da kaplamanın içi metalden oluşur. Yüksek estetik beklentisi olan hastaların ön dişlerde uygulanması önerilmez. 


Zirkonyum Destekli Kaplama:  Doğal görünüme en yakın olan kaplama türüdür. Zirkonyum destekli porselen kaplama olarak da bilinen bu uygulamalarda dişin görünen kısmı porselen, iç kısmı ise zirkonyumdan oluşur. 


Seramik Kaplama: Estetik açıdan en gelişmiş kaplama türü olarak bilinir. Bu yönüyle özellikle ön dişlerin restorasyonu amacıyla sıklıkla kullanılır.Yapılan işlem dişin aşındırılması olarak tabir edilebilir. Bu kaplama türünün alt kısmında metal bulunmaz. Seramik kaplamalar, güçlendirilmiş porselenden üretilir. 


Köprü: Bir ya da daha fazla dişin kaybedildiği vakalarda uygulanan köprü tedavisinde, mevcut diş boşluğunun yanındaki sağlıklı dişler köprü ayağı olarak kullanılır. Farklı tekniklerle yapılabilen köprü tedavisinde kaybedilen diş ya da dişlerin yerine protez uygulanır. Böylece kişinin kaybettiği fonksiyonellik ve estetik geri kazandırılır. 


İmplant:  Sıklıkla tercih edilen protezlerden biri implanttır. Çene kemiğine yapay diş kökünün yerleştirilmesiyle yapılan implantların üzerine farklı protez türleri yerleştirilebilir. 


Hareketli Protezler: Halk arasında damak protezi olarak da bilinen hareketli protezler, tüm dişlerini farklı nedenlerle kaybetmiş kişilere uygulanır. Çiğneme fonksiyonu tam olarak yerine getirilemediğinden kişi, pek çok besini tüketmekte zorlanır. Takıp çıkarılabilir nitelikte olan bu dişler, ağız içindeki dokulardan destek alacak şekilde tasarlanır. Böylece tüm dişlerin kaybedilmesiyle ortaya çıkan fonksiyon ve estetik kaybı giderilebilir.
 


İmplant Üstü Protezler: Var olan ya da yapılacak olan implantların üzerine sabit ya da hareketli protezlerin yerleştirilmesi olarak yapılmaktadır. Hiç dişi olmayan ancak implant için uygun kemik seviyesine sahip kişilere uygulanabilen implant üstü protezlerde, hareketli ya da sabit protezlerin tutunmasını sağlamaktır. 


Protetik Diş Tedavisi Kimlere Uygulanır? 


Protetik diş tedavisi, genellikle tedaviye geç kalan hastalara uygulanır. Böylece kaybedilen diş ya da dişler farklı protez türleri ile geri kazanılabilir. Protetik tedavi yöntemleri, fonksiyon ve estetik anlamında kişinin kendisini daha iyi hissetmesini sağlar.

BİLGİ ve RANDEVU İÇİN NUMARANIZI BIRAKABİLİR veya UZMANLARIMIZA SORU SORABİLİRSİNİZ

Dosya Yükle

FİYAT BİLGİSİ ve RANDEVU İÇİN NUMARANIZI BIRAKABİLİR  UZMANLARIMIZA SORU SORABİLİRSİNİZ

Dosya Yükle
bottom of page
WhatsApp Entegrasyonu