top of page

Glutatyon Tedavisi

Glutatyon Nedir?


Glutatyon vücut tarafından üretilmekte olan bir antioksidandır. Vücudumuzdaki hücrelerin çoğunda bulunur, çoğunlukla karaciğerde konsantre olarak bulunur. Glutatyon, üç amino asitin ( Glisin, sistein ve glutamat amino asit) bir araya gelmesiyle oluşan bir proteindir. Hücreler tarafından üretilir ve önemli biyokimyasal mekanizmalarda önemli rol oynar.


Glutatyon Ne İşe Yarar?


Glutatyon, yapısındaki kimyasal bağları kullanarak vücut için zararlı birtakım maddelerin etkisiz hale getirilerek uzaklaştırılmasını sağlamaktadır. Glutatyon vücutta bulunan reaktif oksijenin yok edilmesini sağlar. Oldukça önemli güçlü bir antioksidan özelliğine sahiptir. Glutatyon, vücudunuzda dolaşan tüm kötü molekülleri etkisiz hale getiren yapışkan bir kükürt kimyasal grubu içerir. Bunlara serbest radikaller denir ve yok edildiklerinde bağışıklık sisteminiz büyük bir destek alır. Glutatyon kronik hastalıkların belirtilerinin azaltılması amacı ile de vücut için oldukça önemli bir antioksidandır. Bu sebeple de glutatyon bulunan besinleri tüketmek çok önemlidir.


Glutatyon Eksikliği Belirtileri Nelerdir?


Yaş aldıkça vücudun ürettiği glutatyon miktarlarında da azalmalar görülmektedir. Vücudumuz için oldukça önemli olan glutatyonun azalması durumunda serbest radikaller yok edilemez ve vücuda ciddi zararlar verir. Vücutta bulunan glutatyon miktarı % 70'in altına düştüğünde bağışıklık sisteminde ciddi problemler ortaya çıkmaya başlar. Vücuttaki glutatyon miktarında azalmaların meydana gelmesi içsel sebepler ya da dış faktörler nedeni ile olabilmektedir. İç faktörler; DNA onarımı, bağışıklık sistemi, oksidatif stresten korunma gibi sebepler neticesinde vücudun glutatyona olan ihtiyacının artması sebebi ile meydana gelmektedir. Dış faktörler ise, vücudun maruz kaldığı toksik maddeler nedeni ile vücuttaki glutatyon miktarının düşmesi sonucunda olmaktadır. Dış faktörler ise şu şekilde sıralanabilir; Aseton ve diğer çözücüler Alkol Parasetamol Ağır metaller Böcek öldürücü ilaçlar Gıda katkı maddeleri Yapay tatlandırıcılar Sigara dumanına fazla maruz kalma Ev temizlik ürünleri Klorlu su Röntgen ışınları Fotokopi için kullanılan kartuş boyaları Yetersiz beslenme Kronik stres Aşırı egzersiz Depresyon Endişe ve kaygı Glutatyon eksikliğinde vücutta bazı problemler yaşanabilmektedir. Bu etkiler şu şekilde sıralanabilir; Vücuttaki stres ve kaygı düzeyi artar. Karaciğer yağlanması meydana gelir. Vücudun bağışıklık sistemi çöker. Kişiler daha kolay bir şekilde hasta olur. Vücutta kanserli hücrelerde artış görülür. Vücutta toksik maddeler yok edilemeyeceği için bu maddeler giderek artar. Kemoterapi gören hastaların vücudunda glutatyon oranı azaldığında hastalar tedavi amaçlı aldıkları ışınlardan zarar görürler. Kandaki şeker oranı düzenlenemediği için kişilerde şeker hastalığı görülür. Glutatyon eksikliğinde damarlarda tıkanmalar ve daralmalar görülebilir. Bu durum kalp hastalıklarını tetikler.


Glutatyonun Vücuda Faydaları Nelerdir?


Glutatyonun vücuda faydaları şu şekilde sıralanabilir; Kanda bulunan enzim ve protein seviyesinin artmasına yardımcı olmaktadır. Otizm tedavisinde etkin bir şekilde kullanılabilir. Karaciğerin yağlanmasının önüne geçer Uyku apnesi rahatsızlığında kullanılmaktadır. Oksidatif stresin azalmasında oldukça etkilidir. Daha genç ve canlı bir cilt görünümüne neden olur. Vücutta biriken toksik maddelerin atılmasına yardımcı olur. Hücrelerin yenilenmesinde aktif rol oynar. Böylece cilt yaşlanmasının gecikmesini sağlar. Parkinson hastalığı tedavisinde kullanılır. Alzhaimer hastalığının tedavisinde kullanılmaktadır. Kanserli hücrelerin oluşmasını da engeller.


Glutatyon Tedavisi Nasıl Yapılır?


Glutatyon serumu tedavisi yaşlılık belirtilerini azaltır ve bunun yanında vücudun hastalıklara yakalanma oranını da düşürür.  Glutatyonun vücuda alınarak aktif bir şekilde kullanılmaya başlanmasının en başarılı yolu damar ile vücuda alınmasıdır. Uygulama damar yolu ile yapılır. Toplamda 10 - 15 dakika gibi kısa sürede gerçekleşmektedir. Glutatyon tedavisi toz vücuda verilmeden önce ampuwa ya da saf su ile karıştırılıp bu şekilde vücuda verilmektedir. Glutatyon ağız yolu ile alınamaz. Çünkü midede etkisini tamamen yitirir ve herhangi bir faydası olmaz. Glutatyonun damar yolu ile alınması ile direkt bir şekilde kana karışmaktadır. Bu şekilde vücutta bulunan serbest radikaller ile hızlı bir şekilde savaşmaya başlar. Böylece vücut hücreleri koruması da sağlanmış olur.

BİLGİ ve RANDEVU İÇİN NUMARANIZI BIRAKABİLİR veya UZMANLARIMIZA SORU SORABİLİRSİNİZ

Dosya Yükle
Desteklenen dosyaları yükleyin (En fazla 15 MB)

RANDEVU ve BİLGİ İÇİN NUMARANIZI BIRAKABİLİR  UZMANLARIMIZA SORU SORABİLİRSİNİZ

Dosya Yükle
Desteklenen dosyaları yükleyin (En fazla 15 MB)
bottom of page
WhatsApp Entegrasyonu