top of page

Fonksiyonel Tıp

Hastanemiz dahiliye polikliniğinin en önemli olanaklarından biri olan fonksiyonel tıp, kişiye özeldir ve diğer tedavi yöntemlerinden farklıdır.


Erken tanı konsa ve gelişen tedavi yöntemlerine rağmen kronik hastalıklar giderek artmaktadır.


Fonksiyonel Tıp Nedir?


Fonksiyonel tıp kişiye özel olup her hastaya bütüncül bir yaklaşım sergilemektedir, diğer tedavi yöntemlerinden farkı da bu yaklaşımıdır. Hastalıklara sebebiyet veren etkenleri bularak bunları ortadan kaldırır. Her bünye ve organizma biriciktir bu yüzden fonksiyonel tıp her bireye uygulanan tedavinin de biricik ve kişiye özel olması gerektiğini destekler.


Fonksiyonel Tıp Kimlere Uygulanabilir?


Kronik hastalıkların sebebi uyku düzensizliği, dengesiz beslenme, vücudumuzdaki toksinler, stres, sindirim, dolaşım bozuklukları, hipofiz, tiroid bezleri, kas sistemi, iskelet sisteminden kaynaklanabilmektedir. Bu bozukluklar sonrasında hipotiroid, irritabl bağırsak sendromu, inflamatuvar bağırsak hastalıkları, anemi, kanser, fibromiyalji, migren, sedef hastalığı, astım, alerji, diyabet (şeker hastalığı), otoimmun hastalıklara sebep olmaktadır. Bu hastalıklara sahip bireylere fonksiyonel tıp uygulanabilir.


Fonksiyonel Tıp Nasıl Uygulanır?


Fonksiyonel tıbbın temel amacı fizyolojik yapının korunması, bozulan fizyolojik yapının yeniden yapılanmasıdır. Hastaların tedavileri planlanırken bağışıklık, enerji, sindirim, detoks mekanizmaları, hormon ve kardiyometabolik sistemler incelenir. Klinik bulgular ve laboratuar tetkikleri ile değerlendirilmektedir. Fonksiyonel tıbbın klasik tıptan farkı, klasik tıp organı tedavi ederken fonksiyonel tıbbın organizmayı tedavi etmesidir denilebilir. Fonksiyonel tıbbın amacı hastaya en başta tanı koymak değil, bundan ziyade hastanın sistemlerinde nasıl bir sorun oluştuğunu bulup buna göre hastaya en uygun tedavi şeklini düzenlemek ve uygulamaktır. Bu sebeple gün geçtikçe kendini geliştiren fonksiyonel tıp, tercih edilmesini şiddetle tavsiye ettiğimiz bir tedavi yöntemidir.


1.Fonksiyonel Tıpla İlgili Sıkça Sorulan Sorular Nelerdir?


Fonksiyonel tıp randevusu almak için hasta olmak şart mıdır? Hayır, amaç vücut fonksiyonlarımızı koruyabilmek, sağlıklı yaşamak ve bunu devam ettirebilmektir. 


2. Fonksiyonel tıp ve alternatif tıp aynı mıdır?


Hayır, fonksiyonel tıp, tıp fakültesinin ilk yıllarında anlatılan biyokimya, fizyoloji ve çeşitli hastalıkların ortaya çıkışındaki mekanizmaları inceleyen patofizyoloji konularını irdelemektedir.


3. Hangi hastalıklar fonksiyonel tıp alanına girer?


Tiroid, şeker, hipertansiyon, huzursuz bağırsak sendromu, inflamatuvar bağırsak hastalıkları, geçmeyen ishal, geçmeyen kabızlık, gaz sorunları, besin duyarlılıkları, kanser, romatizmal hastalıklar, astım, alerji, sistit, depresyon, migren, alzheimer gibi birçok hastalık alanına girer.


4. Hastalıkları engellemek, geciktirmek, hastalanmadan önceki sağlığımıza dönmek mümkün mü?


Fizyolojik yapıyı yeniden iyileştirip altta yatan bozukluğu bulup tedavi ederek, kişinin toksin maruziyetini azaltıp, detoksifikasyon kapasitesini artırarak, fizyolojik bir uyku düzeni sağlayıp stres yönetimini iyi yapabilirsek. Barsak sağlığını düzeltip, biyolojik sistemleri destekleyerek yıllar içinde yavaşça bozulan sağlığımızı aynı yoldan geriye çevirmek ve gerçek bir düzelme sağlamak mümkündür.

BİLGİ ve RANDEVU İÇİN NUMARANIZI BIRAKABİLİR veya UZMANLARIMIZA SORU SORABİLİRSİNİZ

Dosya Yükle

FİYAT BİLGİSİ ve RANDEVU İÇİN NUMARANIZI BIRAKABİLİR  UZMANLARIMIZA SORU SORABİLİRSİNİZ

Dosya Yükle
bottom of page
WhatsApp Entegrasyonu