✅ Tüp Mide Ameliyatı Fiyatı 2024, Mide Küçültme Ameliyatı Olanlar, Mide Küçültme Ameliyatı Kaç Saat Sürer, Muğla, İzmir Tüp Mide Ameliyatı Fiyatı, Aydın Tüp Mide Ameliyatı, Denizli Tüp Mide Ameliyatı
Endokardit
Hastanemizin kardiyoloji polikliniğinin ilgilendiği hastalıklardan ve hastalarımızın bizi ziyaret etme sebeplerinden biri endokardittir.
Endokardit Nedir?
Kalbin iç zarının ya da kalp kapağının iltihaplanması durumudur. Mikroplardan ve iltihaplanmadan kaynaklı damar tıkanıklığı şikayetleri oluşabilmektedir. Daha önceden kalp kapak hastalıkları, protez kapak ameliyatı geçiren, bağısışıklık sorunları olan, emboli hastalığı olan, alkol ve uyuşturucu bağımlısı olan ve damar içinde kateteri bulunan hastalarda iltihaplanma riski daha fazladır.
Bakteri kökenli bir enfeksiyon hastalığı olan endokardit mantar dolayısıyla da oluşabilir. Endokardit, akut, subakut ya da kronik endokardit olabilir. Üç tür endokardit arasındaki farklar; akut endokardit süresi 6 hafta, subakut endokardit 6 haftadan 3 aya kadar uzayabilmekte ve kronik endokardit 3 ayı geçkin süreyle devam etmesidir. Endokardit türlerinde gelişebilecek olan komplikasyonlar genellikle kalp kapaklarında darlık ve yetmezlik, miyokard apseleri, perikardit ve embolizmdir.
Endokardit Belirtileri Nelerdir?
Endokardit sorunu yaşayan hastalarda belirtiler olarak bazı biyolojik ve radyolojik testlerin bozuk çıkması ve hastaların kendi gözüyle görebileceği belirtiler de vardır. Bu sorunlar sedimentasyon yüksekliği, CRP yüksekliği, kanlı idrar, kalpte üfürüm, kalp damarı tıkanıklığı, dalak büyümesi, apse, ateş, gece terlemesi ve kilo kaybı olarak baş gösterebilir. Endokardit Tanısı Endokardit tanısı konurken hastaya yapılması gereken uygulamalar EKG, EKO ve iltihaplanmayla ilgili olarak tetkik edilmesi gereken kan kültürleridir. Endokardit Tedavisi Endokarditin tedavisi ilaç ve ameliyat şeklinde olabilir. İlaç tedavisine başlanırken enfeksiyon doktoruyla iletişime geçilmesinde yarar vardır. Tanı konduktan sonra bütün testlere bakılarak iltihap için ilaç yani antibiyotik tedavisi başlanabilir.
Antibiyotik tedavisinin süresi ve dozuna hastanın daha önce geçirmiş olduğu kalp hastalığının olup olmamasına ve taşıdığı risklere bakılarak karar verilir. Ameliyatla tedavide amaç hastadaki enfeksiyonu ortadan kaldırmak ve kalp yapılarını ve kapakçıklarını onarmaktır. Eğer diğer organlara pıhtı giderse, enfeksiyon antibiyotikle ortadan kalkmazsa ve kalp kapakçıklarına zarar veren bir durum söz konusu ise ameliyat gerekir. Kardiyoloji uzmanımız biyolojik ve radyolojik tanı yöntemlerini kullanıp hastalığınızı teşhis ettikten sonra gerekli gördüğü takdirde enfeksiyon ve mikrobiyoloji uzmanına da danışarak tedavinizi planlayıp size yardımcı olacaktır.