
Doğum Yöntemleri
Doğum için doktorlar tarafından en çok önerilen yöntem doğal doğum önerilmektedir. Ancak bebeğin iri olması, çatı darlığı ve diğer bazı sorunlar doğumun sezaryen doğum yöntemleri ile gerçekleştirilmesine neden olur. Doktor hasta için en uygun doğum yöntemini kişinin de talebi göz önünde bulundurularak hastanın tıbbi profiline göre belirler.
Normal Vajinal Doğum: Doktorlar tarafından en çok önerilen doğal bir doğum yöntemi normal vajinal doğumdur. Yaklaşık olarak 40. Haftada rahim ağzı açılır ve doğum olağan seyrinde gerçekleşir. Normal doğum için herhangi bir engel yoksa doğal sancı ile ya da suni sancı verilerek ıkınma desteği ile doğum gerçekleşir.
Doktorlar tarafından en sağlıklı doğum yöntemi olarak normal vajinal doğum önerilse de bazı durumlarda doğumun sezaryen olarak gerçekleşmesi zorunludur. Bu durumların en önde gelen sebeplerinden biri bebeğin ters dönmemesidir. Rahim çatısının dar olması ya da bebeğin iri olması, bir önceki doğumun sezaryen olması gibi nedenlerle hekimler sezaryen doğumu daha sağlıklı bulmaktadır. Suda Doğum: Normal vajinal doğumun su dolu steril bir havuz içinde kontrollü olarak gerçekleştirilmesidir. Normal doğumun modern teknikleri arasındadır. Strerilize havuzda 36-37 derece su içinde doğal ya suni sancılar ve ıkınma yardımıyla bebeğin doktor ve ebeler aracılığıyla doğumun gerçekleştirilir. Prenses Doğum: Epidural anestezi kullanılarak normal vajinal doğum gerçekleştirilir. Epidural kateterinin sırta yerleştirilmesi ve gerektiğinde ağrı kesiciler verilerek annenin ağrısız bir şekilde vajinal doğumu gerçekleştirmesi planlanır.
Sezaryen: anne isteği ya da bazı zorunlu durumlarda alt karına bir kesi açılarak bebeğin çıkarılması işlemidir. Önemli bir cerrahi operasyondur. Genel anesteszi, spinal ya da epidural anestezi ile gerçekleştirilebilir. Çoğunlukla spinal anestezi tercih edilir. Spinal anestezi ile sezaryen: Sırt bölgesinden yapılan analjezik ilaç yardımıyla hasta belden aşağı kısmını hissetmez. Tek bir iğne ile yapılır. Kısa süre etkilidir. Epidural anestezi ile sezaryen: Spinal ile kombine olarak da yapılabilir. Spinal anesteziden farkı epiduralde hastanın omurgasına bir kateter yerleştirilir. Gerektiğinde ilaç verilebilir. İşlem bitince çıkarılır.
BİLGİ ve RANDEVU İÇİN NUMARANIZI BIRAKABİLİR veya UZMANLARIMIZA SORU SORABİLİRSİNİZ
RANDEVU ve BİLGİ İÇİN NUMARANIZI BIRAKABİLİR UZMANLARIMIZA SORU SORABİLİRSİNİZ
