✅ Tüp Mide Ameliyatı Fiyatı 2024, Mide Küçültme Ameliyatı Olanlar, Mide Küçültme Ameliyatı Kaç Saat Sürer, Muğla, İzmir Tüp Mide Ameliyatı Fiyatı, Aydın Tüp Mide Ameliyatı, Denizli Tüp Mide Ameliyatı
Burun Hastalıkları
Burun ve sinüslerin iltihapları Sinüs boşluklarını döşeyen mukozanın iltihaplanması durumuna sinüzit denmektedir. Sağ ve sol tarafta dört adet olmak üzere toplamda sekiz adet sinüs bulunmaktadır. sinüs mukozasındaki salgı bezleri günlük olarak 0,5-1 lt. mukus birikmektedir. Burada mukus ya da sümüklerin buruna aktarılmayarak sinüse boşaltılmasından kaynaklı olarak oluşan bir hastalıktır. Kistik fibrozis hareket bozuklukları, HIV enfeksiyonu (AIDS), kemoterapiler, vücut savunma sistemini baskılayan ilaçların kullanımı, insüline bağlı şeker hastalığı ve bazı bağ dokusu hastalıkları immün fonksiyonları gibi durumlar mukus üretimi ve veya taşınmasını bozarak sinüzite neden olabilir. Majör ve minör olarak hastalık seyreder. Majör sinüzitte yüzde ağrı, şişlik, burun ve geniz akıntısı, burun tıkanıklığı gibi semptomlar görülmektedir. Minör sinüzitte baş ağrısı, diş ağrısı, öksürük gibi semptomlar görülür.
Akut, subakut ve kronik olarak sınıflandırılan sinüzitlerde antibiyotik tedavisi başlanır.Kronik sinüzit hastalarında “Endoskopik Sinüs Cerrahisi” hastanemizde uzman hekimler tarafından yapılmaktadır. Burun Tıkanıklığı, Alerjik Nezle, Koku Bozuklukları Polen, ev tozu, ilaç, kimyasal maddeler ve bazı gıdalara karşı vücudun alerjik reaksiyon göstermesi durumudur. Bağışıklık sistemi vücuda giren bu alerjenlere vücudun gösterdiği tepkidir. Hassas bağışıklık sistemi, kimyasal alerjenler, ev tozu ve akarlar, hayvan tüyleri ve bazı çevresel faktörler bu hastalığın oluşmasında önemli risk faktörleridir. Sürekli hapşırma hissi, burun tıkanıklığı ve akıntısı, sulanmış gözler, geniz akıntısı, baş ağrısı, kuru öksürük gibi belirtileri bulunmaktadır. Tedavisinde antihistaminler (ağızdan ve sprey), kortizonlu (kortikosteroid) spreyler ve tuzlu su, burun damlaları reçetelenir. Burun ve Sinüs Bölgesindeki Tümörler Burun ve çevresinde, sinüslerde iyi huylu olanlardan ‘papillom’ isimli tümörler yaygın olarak görülmektedir. Papillomlar kimi zaman kötü huylu tümörlere dönüşebilir. Fibromlar, nörinomlar ve osteomlar ise daha nadir gözlemlenen iyi huylu tümörlerdir.
Bu hastalıkların tanısını koymak için MR ve bilgisayarlı tomografi gerekmektedir. Belirtileri sinüzit hastalığıyla benzerlik gösterdiği için ileri evrelerde fark edilme olasılığı yüksektir. Tedavi süreci cerrahi olarak ilerlemektedir. Kötü huylu tümörün tedavisi için de cerrahi operasyon gerekmektedir. Aynı zamanda radyoterapi ve kemoterapi, cerrahi sonrasında uygulanır. Nazal Polip Tedavisi Sinüs ve geniz yolundaki mukozaların iltihaplanması sonucunda ortaya çıkan, burun içi ve burun yanı boşluklarında beliren açık pembe renkli kitlelerdir. Kalıtsal nedenler, alerjiler, kronik sinüzit, ilaç hassasiyeti gibi nedenlerden kaynaklı olarak nazal polipler görülebilmektedir. Burun içine steroid içerikli ilaçlar verilerek hastalığın seyri takip edilir. Kontrol muayenesinde bilgisayarlı tomografi istenerek hastalığın şiddeti kontrol edilir. Duruma göre endoskopik sinüs cerrahisi önerilebilir. Endoskopik Sinüs Cerrahisi (FESS) Endoskopik sinüs cerrahisinde ana amaç, sinüslerde biriken soruna yol açan dokuların ve sıvıların temizlenmesi ve sinüs içinin yeniden havalanmasını sağlamaktır. Sinüste boşaltım kanalını tıkayan hastalığın ortadan kaldırılması ile gerçekleşir. Kronik sinüzit, nazal polipozis, burun içi iyi huylu ve kötü huylu hastalıkların tedavisi, burun eti küçültülmesi , burun içi eğriliklerin(deviasyon) düzeltilmesi gibi birçok hastalığın tedavisinde endoskopik sinüs cerrahi yöntemi kullanılmaktadır.
Burun içinden ucunda kamera olan özel teknolojik bir alet yardımıyla işlem genel anestezi altında yürütülür. Bir kesi açılmadan ve dikiş olmadan, mikroshaver adı verilen bir alet yardımıyla işlem tamamlanır. Burunda Şekil Bozuklukları, Septum Deviasyon Cerrahisi Septum deviasyon,burun orta hattındaki eğrilikleri ifade etmektedir. Burun orta hattındaki kemik ve kıkırdak yapılarındaki eğrilikler cerrahi müdahale ile düzeltilmektedir. Bu ameliyat septoplasti olarak bilinmektedir. İşlem yaklaşık olarak 40 dakika sürmektedir. Standart kapalı teknik septoplasti ameliyatlarıyla başarılı bir şekilde hastanemizde