Yücelen Ortaca Hastanesi Göz Doktoru Op.Dr. Ferda Delice Güneş Gözlüğü Alırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerektiği Hakkında Bilgiler Verdi.
Yücelen Marmaris Hastanesi Ortopedi Uzmanlarından Op.Dr. Kubilay Karalezli Diz Problemlerinde Ameliyatsız Çözümler ve Farklı Tedavi Yöntemleri Hakkında Bilgiler Veriyor
COVID-19 (Corona,Korona) ile birlikte zatürre aşısı olmalı mı olmamalı mı tartışmaları sürüyor. Halk arasında zatürre aşısı olarak bilinen pnömokok aşısının COVID-19’a karşı korumadığını, ancak bazı risk grubundaki kişilerin yaptırmasının önemli olduğunu hatırlatan Yücelen Muğla Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Levent Tetik, pnömokok aşısı ile ilgili en çok sorulan sorulara ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte aklımızda bulundurmamız gereken 11 gerçek:
Menteşe Muğla'nın ikizce köyünde yaşayan 78 yaşındaki Saffet Başak 6 ay önce yolda yürürken düştü, çok korktu ve korkusundan bir daha adım bile atamadı.
Uzun bir süredir bel, sağ bacak ve bu sağlık problemine bağlı olarak yürüme zorluğu çeken Ali Yalçınkaya (40); günlük yaşamındaki işlerini yapamaz hale gelmişti.
Horlama, hava yolunun kısmen tıkanması, boğaz yapısının genişlemesi ya da kasların gevşemesi nedeniyle oluşur. Hava yolu tıkalı olduğu ve rahat nefes alınamadığı için, nefes almaya çalışırken boğazda titreme meydana gelir, bu durum da horlamaya neden olur.
Pilonidal sinüs hastalığı temel olarak içerisinde kıl bulunan boşluk ya da abse dokusudur. En sık kuyruk sokumu üzerinde yerleşir.
Herkesin kalori ihtiyacı yaş, cinsiyet, kilo vb. faktörlere bağlı olarak değişir. Öncelikle yeterli ve dengeli beslenmeliyiz. Gereğinden fazla tüketmek de; gereğinden aşırı az tüketmek de zararlıdır. Bir diğer önemli konu ise besin seçimi. Bu süreçte; özellikle makarna ve ekmek gibi basit karbonhidratlara fazla yüklenmek doğru değildir.
Dünyada Meme Kanserinden sonra kadınlarda en sık görülen kanser türü Rahim Ağzı Kanseridir. Her yıl yaklaşık 500 bin kadına rahim ağzı kanseri tanısı konulmaktadır.
Tükettiğiniz birçok besin sağlığınızı doğrudan tehdit ediyor! Güne çay-kahveyle başlayıp oturarak çalışıyorsanız ve egzersiz yapmıyorsanız sağlığınızı korumak için en azından beslenme düzeninize dikkat etmeniz gerekiyor. Peki, beyin sağlığını tehdit eden unsurlar neler? Hangi besinler veya alışkanlıklar beyin sağlığını tehdit ediyor? İşte ayrıntılar…