El, ayak ve ağız hastalığı özellikle 5 yaş altı çocuklarda görülen oldukça bulaşıcı bir viral hastalıktır. Nadiren daha büyük çocuklarda ve yetişkinlerde de hastalık görülebilmektedir. Ateş, boğaz ağrısı, iştahsızlık, halsizlik bulguları ile birlikte ağız içerisinde ve ağız çevresinde, avuç içi ve ayak tabanında görülen döküntüler ile karakterize bir klinik tablodur. Döküntüler kırmızı, yuvarlak lezyonlar şeklinde olabildiği gibi bazen içi sıvı dolu veziküller şeklinde de görülebilmektedir.
Marmaris Yücelen Hastanesi KBB Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Ahmet Levent Hangül, Septorinoplasti Ameliyatı hakkında genel bilgiler veriyor...
Ter bezlerinin gereğinden fazla çalışmasına “hiperhidroz” adı veriliyor ve bu rahatsızlığı yaşayan kişilerde en çok avuç içi, koltuk altı ve ayak tabanlarında terleme görülüyor. Terleme, vücudun normal sıcaklığını ayarlamak için uyguladığı doğal bir mekanizmadır. Normalde terlemek beden sağlığı açısından gerekliliktir. Ter; vücudun dış ortamla ısı transferini sağladığı gibi aynı zamanda toksik maddelerin vücut dışına atılmasını da sağlar. Ancak insanın günlük hayatını olumsuz etkileyecek boyutta olan terleme aşırıdır. Genellikle eller ve koltuk altında daha sık olmak üzere yüzde ve ayaklarda da görülmektedir
Muğla'nın Çamoluk Köyünde yaşayan Ali Yılmaz (55), katı yemekleri yiyememe şikayetiyle Yücelen Muğla Hastanesi Göğüs Cerrahisi Polikliniğine başvurdu. Yapılan muayene ve tetkikler sonucu yemek borusunda tümör görüldü.
Kompresyon Skleroterapi yöntemi ile hasta, işlemin yapıldığı gün, gündelik yaşamına dönebiliyor. İşlem hastaya ve varislerin yaygınlığına göre 20 dk gibi kısa sürede tamamlanabiliyor.
Herkesin kalori ihtiyacı yaş, cinsiyet, kilo vb. faktörlere bağlı olarak değişir. Öncelikle yeterli ve dengeli beslenmeliyiz. Gereğinden fazla tüketmek de; gereğinden aşırı az tüketmek de zararlıdır. Bir diğer önemli konu ise besin seçimi. Bu süreçte; özellikle makarna ve ekmek gibi basit karbonhidratlara fazla yüklenmek doğru değildir.
20 yıldır her yıl Türkiye'ye gelen Hollandalı 1930 doğumlu Martje Zorgdrager talihsiz bir kaza geçirdi.
Ortaca Yücelen Hastanesi Ortopedi Uzmanlarımızdan Op.Dr. Osman Kurtuluş Total Kalça Protezi hakkında genel bilgiler verdi.
Peygamber Sünneti nedir? Görülme Sıklığı nedir? Başka hastalıklarla ilişkisi var mıdır?
Dile pürüzlü bir görüntü veren, dilin üst ve yan taraflarında yer alarak içerisinde tat tomurcuklarını bulunduran kısımlarına papilla denir. Dilin bazı bölümdeki papillaların yok olmasıyla, dilde parlak kırmızı bölümler, tuhaf çizgi ve şekiller oluşur. Dil üzerinde oluşan coğrafik biçim nedeniyle bu hastalığa Harita Dil hastalığı adı verilmektedir. Bu hastalık Coğrafik dil ya da tıbbi ismiyle migratory glossitis olarak da bilinmektedir.